Zwanger en Fit

Ben je zwanger of net bevallen? Gefeliciteerd! Ondanks je zwangerschap is het goed om in beweging te blijven of te komen. Zwangere vrouwen die bewegen hebben minder last van verschillende zwangerschapsklachten, zijn beter voorbereid op de bevalling en herstellen sneller na de bevalling. De bevalling is een zware fysieke klus en door te trainen op conditie, kracht en ontspanning ken je je eigen lijf beter en ben je goed voorbereid. Na de bevalling is het ook verstandig om je conditie, coordinatie, stabiliteit en spierkracht weer op te bouwen onder goede begeleiding.

 

Zwanger en Fit is onderdeel van Fysifit en wordt gegeven op de woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. De lessen worden verzorgd door een gespecialiseerd bekkenfysiotherapeut (Barbara Groot Karsijn), die goed weet wat wel en niet goed is om te doen tijdens je zwangerschap of net na je bevalling. Er wordt in de lessen extra aandacht besteed aan tiltechnieken, de veranderingen in je lichaam, de diepe dwarse buikspieren (m. transversus abdominus) en de bekkenbodemspier. De lessen zijn geschikt voor iedereen: getraind of ongetraind, vroeg of later in je zwangerschap, eerste, tweede, derde zwangerschap of net bevallen. Vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling zou je kunnen starten, even afhankelijk van hoe je je voelt.

 

Om te weten wat je kan, hoe je zwangerschap verloopt / hoe je bevalling is gegaan en of er bijzonderheden zijn waar rekening mee moet worden gehouden, is het belangrijk om te starten met een persoonlijk intakegesprek. Vervolgens kun je te allen tijde instromen bij de Zwanger en Fit en kun je doorgaan tot wanneer jij wil.

 

Opgave

Zwanger en Fit kost € 35,- per maand. De eenmalige intake kost € 28,-

Voor meer informatie en inschrijven kunt u contact opnemen via info@fysio-ommen.nl of door te bellen naar 0529 451853

 

Voorbereid bevallen

Naast Zwanger en Fit bieden wij ook een cursus aan genaamd: Voorbereid bevallen

 

Facebook

Meer informatie vind je op de facebookpagina https://www.facebook.com/zwangerinommen