55+ fit

55+ Fit is bedoeld voor mensen die ouder zijn dan 55 jaar en gezond willen blijven. Ouderdom komt met gebreken wordt gezegd, dit is deels waar, maar de laatste jaren zijn er veel onderzoeken gedaan naar de bewegende senior. Uit deze onderzoeken blijkt dat bewegen verschillende aandoeningen kan remmen en zelfs doen verdwijnen. Maar ook als u nog fit bent en dit graag wilt blijven, kan 55+ Fit u helpen. 


Aansluiting bij ieders (on)mogelijkheden
Door regelmatig te bewegen kunt u uw gezondheid en fitheid verbeteren en/of behouden. Echter even belangrijk is het plezier dat u beleeft aan bewegen, het  ontwikkelen en behouden van vaardigheden en het bevorderen van sociale contacten.
Binnen 55+ Fit wordt rekening gehouden met de kenmerken van deze leeftijdscategorie, denkend aan afnemende beweeglijkheid in de gewrichten, afnemende spierkracht, verhoogde bloeddruk, etc. 55+Fit is bedoeld voor iedereen die sportief en gezellig in beweging wil blijven, aansluitend bij de eigen wensen en (fysieke) mogelijkheden. 

 

Het aanbod

 

Bij 55+ Fit is er voor iedereen, op elk niveau en voor elke persoonlijke interesse plaats. Het 55+ Fit programma is zeer gevarieerd en wordt goed begeleid  aangeboden. Voorbeelden zijn: sport- en spel, (grond)gymnastiek, spierversterkende oefeningen, conditieverbetering, maar ook houding en bewegen tijdens activiteiten in het dagelijks leven (A.D.L.) zullen we regelmatig bespreken en oefenen zoals bukken en tillen.  De bewegingsactiviteiten worden door een fysiotherapeut begeleid en er wordt rekening gehouden met de persoonlijke voorkeur, het sportverleden en evt. ziekten en aandoeningen.